40 dagen of levenslang?

champagneHerken je deze gedachten:

 • Morgen ga ik stoppen met roken/drinken?
 • Ja, ik wil inderdaad minder gaan eten?
 • Vandaag nog die laatste zak chips, maar vanaf morgen is het gedaan
 • Zo, morgenvroeg sta ik om 6 uur op en ga ik lopen?

Je hebt al gemerkt dat tussen het ‘willen’ van iets en het ‘realiseren en leven’, er een groot verschil zit. Wat ertussen zit, is het engagement en de actie.

Ik neem je even mee naar 40 dagen geleden. Het was 18 juni 2016. Een zonnige ochtend. Ik kwam net van mijn voedingsdeskundige en had de melding gekregen dat mijn organen bijna opnieuw in hun natuurlijke kracht waren en ik kerngezond was. Ik moest er wel rekening mee houden dat als vrouw van 40, sorry dames hier kunnen we niets aan doen en voor de heren: gelukzakken, begint je hormonenstelsel aan een nieuwe fase. “Dit gaat de komende jaren meer van je lever vragen. Dus hem niet overbelasten is de boodschap!”, zei Sabine. Oké, als je zoiets hoort heb je een keuze: ofwel lach je dit weg en verschuif je dit naar later ofwel aanvaard je de realiteit en ga je op zoek naar een gedrag die dat ondersteunt. Opeens zonder boe of ba en blabla besliste ik voor mezelf om 40 dagen geen alcohol te drinken! Ik ging de uitdaging met mezelf aan.

Ik geef het je op een briefje: dagdagelijks wordt je verleid om te drinken: de zon schijn, de Belgen hebben gewonnen of verloren, omdat we goed gewerkt hebben, verjaardag, … Continu … en toch zei ik elke keer ‘ja’ tegen het glas water.

De voordelen die ik ervaren heb na die 40 dagen zijn legio:

 • een helder hoofd 7 op 7, geen day-after en watte kop
 • trots omdat je werkelijk zorgt voor jezelf
 • integer omdat je jezelf aan je woord houdt
 • je bespaart een hoop centen. Zelf heb ik deze in een gezond watersysteem geïnvesteerd zoals Nikken
 • hogere energie
 • bijna vergeten maar ik ben ook vermagerd

Enkele nadelen:

 • Na 7 waters op een feest slaat het eerder op je maag terwijl je vrienden op dat moment naar hun hoofd gaan
 • Je blijft onbewust weg van drankbedoeningen omdat je het nut er niet meer van inziet
 • Het daagt je uit om harder op zoek te gaan naar je innerlijke FUN-state

En nu?

Wel ik zie geen reden om opnieuw te beginnen. Ik ga m.a.w. gewoon door met niet meer te drinken. Ik heb voor mezelf genoeg motivatoren gevonden om er 7 op 7 echt te zijn, voor mezelf, mijn dochter en mijn zaak en dus voor jou. Ik ga dus voor LEVENSLANG.

Misschien vraag je je af wat de link is met het gaan voor je dromen? Wel heel sterk? Mogelijks ga je als persoon ook keuzes moeten maken in wie je bent, wie je moet zijn om je dromen te realiseren. Ik heb gemerkt dat een goede gezondheid dé natuurlijke en énigste bron van continue energie is! Wil je je doelen realiseren? Stap 1 is kijken naar hoe je nu leeft en hoe je nu voor jezelf zorgt? Moest je jezelf hier nu een score van 1 tem 10 moeten geven? Hoeveel geef je dan?

Zet dit alles je aan het denken? Stuur me een mail en we gaan een koffie drinken. info@lefnow.com

Volgende week vertel ik meer over hoe ik meer beweging in mijn dagelijks leven heb gebracht.

Ik weet dat je het LEF in je hebt om voor je gezondheid te kiezen!

Cathy Camertijn

Jouw Droomversneller

0 responses on "40 dagen of levenslang?"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
document.write(""); <77435577>