Stap 4-8: Ga in de actie

Wauw, we zijn halfweg! Mogelijks ben je ondertussen goed onderweg in het realiseren van je dromen? Ongetwijfeld heb je al veel geleerd maar misschien ook al enkele moeilijke momenten gehad. Klopt, je zit nu in een cruciale fase. Je hebt immers eerst even stilgestaan, je focus op de toekomst gezet, de beslissing genomen om hiervoor te gaan, al veel bijgeleerd en nu sta je voor de deur van de uitvoering. We bevinden ons op dit moment in de “A” van het DREAMING-model.

Met betrekking tot de uitvoering en het actienemen wil je ik een paar tips meegeven adhv eigen ervaringen en verhalen van anderen..

De eerste tip heeft te maken met het onderscheid tussen kernacties en bijzaak acties. Heel vaak zijn we bezig met bijzaak acties zoals onze webstite aanpassen, nog eens een methodiek te herschrijven terwijl we zouden moeten bezig zijn met die acties die rechtstreeks leiden tot resultaten. Het feit dat we deze niet spontaan doen is omdat hier een leerles ligt. Bijvoorbeeld herinner ik me nog heel goed de moment toen ik aan men bellijst begon. Amai, hoeveel afleidingen kan je voor jezelf organiseren zoals: nog vlug een koffie, oh ik zie iets op facebook, misschien toch de naam even op internet intikken om te kijken wat ik nog kan vinden van die persoon, ooh neen het is 12 uur, hij zal wel aan het eten zijn enzo enzo Maar in alle eerlijkheid, op dat moment loop je ergens van weg namelijk van een groeimoment. Immers de harder je het gevoel hebt dat je ergens wilt van weglopen, nodig ik je uit om te blijven zitten/staan. Zie wat er gebeurd. Er komen zowel schitterende gesprekken uit als bloopers.

Een tweede tip heeft te maken met het omgaan met de uitkomsten van je acties. Immers niet alles wat je doet gaat lukken. Het snel leren recuperen van kleine faalervaringen maakt dat je minder tijd verliest, meer met je kernacties kan bezig zijn en dus sneller resultaat ziet. Persoonlijk is dit voor mij nog steeds een hele moeilijke. Misschien ben je ook iemand die niet graag fouten maakt, en word dan heel boos op jezelf. Er zijn twee zaken die ik hieruit geleerd heb en dat is enerzijds wees mild voor jezelf en vergeef jezelf. Je bent immers een individu in groei. At least you are trying! Een tweede tip die ik je kan geven is: trek het je niet persoonlijk aan. Wanneer je aan de telefoon een “Neen dank u, of ik ga er nog eens over denken- antwoord krijgt of iemand schrijft je uit van je nieuwsbrief heeft dit bijna altijd te maken met de andere persoon. De ander is niet klaar om jouw diensten of produkt te gebruiken. Dus dank u wel en NEXT.

Ik heb nog een tip voor jou om te blijven volhouden moest je niet meer weten welke volgende actie je nu kan nemen. Leer 4 unieke tips: Bekijk deze video.

En weet als je elke dag bezig bent met je kernacties dan komt het momentum eraan. Heb geduld, Rome is ook niet op 1 dag gebouwd! Als we het vanuit een hoger perspectief bekijken dat zitten we energetisch in een opstartjaar. We zijn bezig een nieuwe basis te leggen voor de komende 9 jaren. Maw leg nu zaadjes in die paden die je de komende jaren wilt bewandelen. De successen komen dan wel.

Heel veel succes!!!

Cathy Camertijn

Droomversneller

PS als je over jouw plannen, uitdagingen wilt sparren? Neem dan contact op en ik zie wat ik voor je kan betekenen. info@lefnow.com

0 responses on "Stap 4-8: Ga in de actie"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
<77435577>