De weg naar vrijheid

 

Ik herinner het mij nog heel goed. Ik was 19 jaar en zat met mijn ouders in de cinema. We keken naar de film ” Bravehaert”. Ik herinner mij nog levendig de slotscène waarin Wiliam Wallace zijn slotkreet slaat “FREEDOM”! Mijn hart brak en tranen vloeiden in overvloed. Vrijheid, is het kerngevoel waar het bij mij om gaat. En dan start het leven: het vinden en niet vinden van wat voor mij die vrijheid betekent; op welke domeinen speelt dit bijvoorbeeld? Intellectuele vrijheid, vrijheid om naar je eigen levenswaarden te leven, vrijheid in gedachten, vrijheid in gedrag, vrijheid in je eigen manier van werken, vrijheid op financieel vlak enzo. We gaan van het klassiek pad: ambtenaar naar zelfstandige. We trouwen en we scheiden. Hoe verhoudt vrijheid zich tot het aangaan van verbindingen? Verantwoordelijkheden opnemen? Want het bijzondere is, ik ben geen single player. En hoe combineer je dit met dat gevoel van onafhankelijkheid? Vrijheid is ook niet zomaar wat doen? Wat is je ethisch kompas?

#Dover #UK

Het creëren van je eigen vrijheid gaat gepaard met loslaten en creëren. Loslaten wat je vrijheid hindert. Het vraagt soms drastische keuzes maken, veel aan zelfontwikkeling en heeling doen om je vrij te maken van oude emoties en pijnen. Het vraagt om door je angsten te gaan. Zo ben ik vorige week alleen naar Engeland gegaan. Meer dan 500 km rijden, met de boot en ja, ook links rijden. Het was een hele stap voor mij. Maar na het doorslapen van alle angstscenario’s en het commitment naar mezelf dat ik dat gewoon doe omdat ik voel dat ik daar moet zijn. Ik kan alleen maar zeggen dat ik op de terugweg super fier op de boot zat. Ik voelde de avonturier de reiziger in mij geboren worden. En vooral die reiziger die alleen kan en durft te reizen. Iets waar ik al lang van droomde maar nooit gedurfd hebt. Ik voel mij nu weer meer vrij en ben hiervoor heel dankbaar.

En nu is het aan jou? Wat kan jij doen?  Herorganiseren in je leven om meer vrijheid te creëren? Waar loop je nog tegen aan? Welke angst houdt je nog tegen om meer jezelf te zijn?

 

Weet kiezen voor je eigen vrijheid is een weg. Een bepaald pad dat je opgaat en de uitdagingen die ermee gepaard, aangaat.

 

Wil jij ook meer vrijheid? Reserveer een kennismakingsgesprek of luister 27 juli naar mijn webinar : Create your freedom!

 

Cathy Camertijn

Stiltefluisteraar

25 juli 2018

0 responses on "De weg naar vrijheid"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
<77435577>