Gaan voor je dromen vanuit je stoel

 

Donderdag 18 januari had ik een afspraak met een zeer enthousiaste en gedreven dame in de Starbucks in Gent Sint Pieters. Haar naam is Sofie Vanhoutte. Sofie heeft haar eigen vzw Krijtlijn. Ze heeft krachtige dromen. Zo is ze bezig om o.a. twee projecten van de grond te krijgen. Het ene project is een combinatie van de Uber gedachte en inclusie gedachte nl. mensen met een beperking dmv een autorit meenemen naar een training, concert, waar je zelf naartoe gaat. Je sociale leven moeten laten afhangen van de uren van de belbus werkt enorm beperkend. “Weel2Share, noemt het. Fantastisch toch! Om aan de middelen te geraken voor de website en de achterliggende opzet heeft ze een crowdfunding opgestart. Sofie is zelf rolstoelgebruiker nav een half gelukte operatie. Ze leeft al jaren met een ziekte maar heeft gekozen voor haar eigen onafhankelijkheid, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid om elke dag goed gezind en gevend in het leven te staan. In haar eerste boek “Sofie rolt door het leven” legt ze uit hoe ze door het leven gaat als iemand met het label “met een beperking” en hoe dat label als je niet oppast een identiteit wordt die je gaat beperken in wat je zogezegd kan, mag of niet meer kan en mag. Durven en blijven kiezen voor het leven en niet vanuit een afhankelijkheidspositie maar gaan voor je onafhankelijkheid, zelfs met de kans om bijvoorbeeld niet levend uit die ene operatie te komen, dat is wat Sofie gebracht heeft tot wie ze nu is en waar ze nu staat.

Een rebel in een rolstoel, i love it!

Haar tweede project is Kansennetwerk waarin ze verbinding wilt maken tussen taken op de werkvloer en mogelijkheden bij mensen met een beperking. Naast de crowdfunding organiseert ze ook twee concerten om opnieuw middelen binnen te halen voor de projecten nl van Def Dance Dope en Nigel Wiliams.

Samen, tussen onze caffe latte’s door, hebben we nog wat acties bedacht. Bijv. om extra lezingen te gaan organiseren voor o.a. thuisverplegers, werkgevers, in het zaaltje naast haar deur ed. Misschien kom je zelf nog op mogelijkheden waar deze lezing een plek zou kunnen hebben? Laat het haar weten.

Sofie staat ondernemend in het leven, gaat netwerken, werkt elke dag aan haar ondernemerschap en ondernemende mindset nl. ik wil iets en nu ga ik zoeken wat ik moet doen, kan doen om dit gerealiseerd te krijgen. Sofie gaat voor een boeiend, verbindend en financieel comfortabel leven.

Op dromen hebben staat geen leeftlijd, lichaamsbouw, afkomst. Het verschil wordt gemaakt door de mind en de acties die je onderneemt.

Sofie, je bent een echte ‘rebel-ondernemer’! Je doet je ding, maakt het verschil, wacht niet tot de overheid al dan niet met een subsidie komt maar je gaat op zoek naar hoe je zelf iets kan verwezelijken.

Keep going in going for your dreams!

Beste lezer, wil je Sofie een hartje onder de riem steken, lees dan zeker eens haar website, de projecten en aarzel niet om een centje te doneren om haar dromen alvast financieel van de grond te krijgen.

Ah ja, voor ik het vergeet, ondertussen is ze bezig aan haar tweede boek! De lancering is voorzien in mei!

Cathy Camertijn

Droomversneller

0 responses on "Gaan voor je dromen vanuit je stoel"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
<77435577>