Ik heb geen keuzestress meer!

Kiezen, beslissingen nemen. Dagelijks doen we dit 1000den keren. Van sommige beslissingen zijn we ons heel bewust van anderen niet. Sommige keuzes zijn moeilijk, anderen lopen automatisch. De voorbije jaren heb ik gemerkt dat mijn manier om te kiezen veranderd is. Kiezen is altijd al een moeilijke geweest vooral omdat dit komt vanuit een gevoel dat je dan altijd iets verliest. Immers, toen ik nog studeerde aan de Universiteit had ik een boek gelezen waarin op een van eerste pagina’s stond:“Kiezen is niet kiezen voor iets anders!” NEEEEEN, dat wil ik niet! Ik wil alles en zeker niet verliezen. Mijn FOMO, of Fear of Missing Out, werd hier danig geactiveerd. Mogelijks herken je ook volgende gedachten wanneer je voor belangrijke keuzes staat:

-Is dit wel de juiste keuze?

-Wat als het niet lukt?

-Is het dat wel wat ik moet doen? Job, werk, opdracht, opleiding,…

-Is er niet nog ergens een betere mogelijkheid die ik misschien nog niet ken?

-Wat zijn de gevolgen als ik deze keuze maak?

-Met deze keuze ga ik iemand pijn doen?

-Kan ik niet de twee met elkaar combineren?

 

Vroeger

Vroeger ging ik voor het laatste. Ik was een meesteres in het combineren. Zo had ik bijvoorbeeld mijn beste vriendin uitgenodigd op Erasmus in de week van de eindpapers! Uiteraard wil je en uitgaan en goede papers maken en dan nog eens het slotfeest organiseren??? Het is me gelukt! Gelukkig was slapen nog niet zo belangrijk. Maar naar mate je ouder wordt, mama wordt, zelfstandige wordt, merkte ik dat de combinatiestrategie niet meer de beste was. Zo ook speelde dit als zelfstandige. Vanuit mijn beleving had ik strakke keuzes gemaakt. Ik merkte wel dat mijn doelgroep kiezen een van de moeilijkste keuzes waren om te nemen. Langs de andere kant kan ik dan weer grote en drastische beslissingen heel snel in intuïtief nemen. Zo heb ik geleerd dat snel en pragmatisch kan beslissing in crisis situaties. Wanneer er tijd is dan komt de constructiestrategie weer op de proppen.

 

Nu doe ik het anders

Het voorbije jaar ben ik door een hele transformatie gegaan en zijn er oude patronen verdwenen zoals “voor mijn eigen pad blijven kiezen en niet naar een netwerkevent gaan”. Maar de grootste switch is dat ik mij niet meer afvraag of iets de juiste keuze is of niet. Ik zoek zelf niet meer naar het antwoord maar ik stel ofwel een vraag aan mezelf of een vraag op een hoger niveau aan het universum. Aan mezelf stel ik de vraag:

-Wat is de reden, drijfveer dat ik in zou gaan op die keuze? Is er subtiel een voorwaarde, angst, een bewijsdrang aan verbonden?

-Geeft die keuze me energie?

-Word ik er blij van?

-Hoe ga ik mij voelen als ik ja of neen beslis?

 

Kiezen met behulp van het universum

De volgende manier geeft me echt een ongelooflijk gevoel van vrijheid, vertrouwen en flow. Zo voer ik het volgende gesprek met het universum Bijvoorbeeld: “Ik geef mij over aan jou, het universum. Hoe stel ik mij ten dienste van het hoogste goed, toon me waar ik moet zijn, met wie ik moet spreken en wat ik moet zeggen.” Vervolgens begin ik aan de dag, het leven en let op signalen, symbolen of ingevingen die ik binnenkrijg. Altijd vind ik het antwoord binnen een zeer korte tijd. Een inzicht die me helpt om ja of neen te zeggen en die gewoon altijd het juiste is. Want ik leef nu volgens het moto:”Alles is wat het moet zijn, je bent waar je moet zijn, er wordt voor je gezorgd”.

 

Conclusie

Ik heb geen stress meer om keuzes te nemen omdat ik weet dat ten allen tijden hulp kan inroepen. Ik een goede intuïtie heb, ik aan mezelf blijf werken om vrij te blijven van angsten en andere emoties. Ik heb de slogan van “Kiezen is verliezen”, nu vervangen door “Ik kies

0 responses on "Ik heb geen keuzestress meer!"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
<77435577>