LEFNow is 3 jaar geworden!

Wauw, ik herinner het mij nog goed:”27 januari 2015, in de lobby van een business hotel in Lokeren, ondertekende ik samen met mijn stille vennoot de statuten van LEFNow.” Mijn grote droom werd realiteit! Het voelde als een tweede kind dat werd geboren. Ik was heel fier, blij, nieuwsgierig, spannend en ook triestig, want wanneer ik naar huis ging dan was dit leeg. Het was een dubbel gevoel waarmee ik zat. Enerzijds weet je dat je niet anders kan doen dan wat je nu doet, maar anderzijds zat ik in een time-out in mijn huwelijk, wat een jaar later tot een echtscheiding zou leiden. Twee emotionele stromingen die parallel liepen. Ook al gaf de start-up energie mij veel energie en focus. Ik werkte 7 op 7 en 16 uur per dag. Dit 2 jaar lang. Ik wilde kost wat kost mijn kind op de kaart zetten, want ik had niet alles opgegeven om vervolgens een niet-lukken op mijn palmares te hebben staan. Ik had 20 jaar gewacht op mijn droom om zelfstandige te worden. Het was NU.
In die twee jaar heb ik geweldige avonturen beleefd. Gaande van kids-ID bandjes laten maken in China om deze in de zomer op festivals en stranden te gaan verkopen. Want wat doe je immers als startende zelfstandige als die eerste vreselijk lange zomermaanden plots voor je neus staan?? Wat heb jij gedaan tijdens je eerste zomervakantie als startende zelfstandige?

Een ander avontuur was bijvoorbeeld mijn bijna 2 jaar onderhandelde agentuurcontract als exclusieve verkoper van een uniek bouwconcept in België. Dit laatste project was in mijn hoofd een noodzakelijke voorbereiding op het derde project van mijn businessplan, namelijk een co-housing concept voor alleenstaande ouders, gekoppeld aan persoonlijke ontwikkeling. Mijn overtuiging om dit bouwproject uit te werken, was dus als voorbereiding op mijn eigen droomproject. Ik vond van mezelf dat ik eerst iets van de bouw moest kennen alvorens ik aan co-housing zou kunnen beginnen???? Euhumm, inderdaad. Deze overtuiging slaat eigenlijk op niets. Maar goed, het was een boeiend traject en we hebben veel geleerd. Conclusie na 2 jaar: veel gedaan, veel content gecreëerd (zelfstudiepakketten, coachingstrajecten, nieuwsbrieven geschreven, Fuck Up Nights georganiseerd, lesgegeven enz). Maar toch was ik er nog niet helemaal. Ik voelde aan dat ik mijn activiteiten toch eens moest herbekijken. Ik wist nu ongeveer wat ik leuk vond, wie ik als doelgroep wilde e.d., maar ik had even geen tijd voor reflectie. Uit het niets kwam er een opportuniteit van mijn co-housing project in mijn messenger gevallen. WAT??? Onmiddellijk reageerde de kosmos met de meest bizarre signalen, ik kon er niet rond, ik kon er niet naast, dit zou het worden! Magische synchroniciteiten heb ik mogen ervaren, resultaten op heel korte tijd. Een nieuwe woonst, een nieuwe plek, een nieuwe werkplek en een nieuw sociaal netwerk. Op enkele maanden tijd zat ik in mijn eigen droomleven. Yes! We kunnen de echtscheiding achter ons laten en aan een nieuwe toekomst bouwen? Jammer, maar helaas, 6 maanden later was het project gevallen. Heel pijnlijk, mijn ziel schreeuwde en mijn hart was gebarsten. Mijn droomleven werd herleid tot een zwart gat of liever tot een wit blad. Opnieuw beginnen was het enige wat ik kon doen om te leven, te overleven en mijn twee kinderen (voor alle duidelijkheid: mijn dochter en LEFNow) te redden. En het is me gelukt. Een zeer diepe, versnelde persoonlijke transformatie, spirituele groei en herinrichting van mijn ondernemen, hebben er voor gezorgd dat ik op 27 januari 2018 mijn drie jaar heb gevierd! Zo fier als een gieter, blij en voldaan. Want op die avond ging het niet enkel over mijn dromen, maar ook over de dromen van de 50 aanwezigen. Deze samen delen, kenbaar maken en elkaar stimuleren, dat is waarom ik 3 jaar geleden begonnen ben en dit ook zal blijven doen! Bijvoorbeeld Erik heeft er zijn verhaal komen brengen van Le Grand Bleu, de boot waar hij momenteel zijn wereldreis mee doet, Jorgen die als burgerlijk ingenieur zijn eigen bier gebrouwen heeft, Arno die als jonge dj zijn droom kwam uitvoeren en dan nog alle dromen van de aanwezigen.

Tot slot wil ik aan de startende ondernemers en aan iedereen die zijn dromen wil leven nog enkele lessen meegeven:
1. wacht niet de ideale moment af want die komt nooit
2. commit op je droom en ga er 200 % voor
3. los wat je moet lossen, hoe hard dit ook is en hoe sneller hoe meer voordeel
4. neem verantwoordelijkheid voor de lessen die op je pad komen, want het zijn er die jij te leren hebt
5. sta open voor opportuniteiten, laat je verrassen. Hou je bezig met je doel, niet de weg er naartoe. Hierin zit het wonder.
6. omring je met mensen die je droom steunen, maar vergeet niet, jijzelf bent altijd je grootste fan
7. blijf in je ondernemersenergie, no matter what
8. neem geregeld tijd voor reflectie in stilte. Als ondernemer zit alles in jou
9. onderneem vanuit je ziel en je hart, dit vraagt heling en bereidheid tot spirituele groei
10. ontwikkel gaandeweg je identiteit als ondernemer: waarvoor sta je, wat zijn je waarden, wat zijn je rollen.
11. enjoy the ride, ook al is die soms bumpy
12. begin een volgende startup wanneer de eerste voldoende stabiel is, eerder niet

Droomversnellende groeten,
Cathy Camertijn

Ps: laat mij je droom weten, alsook waar je tegenaan loopt. Je krijgt van mij enkele adviezen om deze aan te pakken.

0 responses on "LEFNow is 3 jaar geworden!"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
<77435577>