Er zit een rebel in mij!

2017 wordt een belangrijk jaar! En dit om verschillende redenen: enerzijds omdat 2017 het jaar is van de waarheid. Een jaar waarin op maatschappelijk vlak bepaalde geplogenheden niet langer gaan getolereerd worden en jij op persoonlijk vlak gaat uitgedaagd worden om in je pure eigenheid te gaan staan. Anderzijds ga jij uitgedaagd worden om een standpunt in te nemen en niet dat van de massa maar dat van jezelf. Je eigen waarheid vinden, hierin gaan staan en van hieruit actie ondernemen, dat is de opdracht voor 2017.

Hoe je dit gaat doen? Rond welk thema? Dat is mogelijk nog niet helemaal duidelijk?

Voel jij dat er al lang een kleine rebel in je leeft? Iemand die het niet meer eens is met hoe alles loopt? De regels waarbinnen we meer en meer moeten lopen? Structuren die hopeloos verouderd zijn en slechts enkele oude belangen dienen? Je hebt het echt wel gehad. Je bent op zoek naar je plek in het groter geheel. En toch ben je geen saboteur maar een createur. Je wilt gewoon bezig zijn met het nieuwe te creëren, te tonen dat het anders kan, je nek uitsteken, je eigen dromen realiseren. De polulariteitstest laat je aan je voorbijgaan of misschien is dat nog iets wat je nu daar houdt waar je nu bent. En dat is ok. Alles op zijn tijd.

In 2016 ben ik enkele nog kleine rebellen tegen gekomen. Ik vertel je graag het verhaal van Mustafa, de jonge Elon Musk. Mustafa is 19 jaar, enorm betrokken bij het welzijn van de aarde en gepassioneerd door auto’s. Zijn idool was Einstein. Tijdens de trainingsdag waarin we dieper ingingen op elkeen zijn dromen, droomde Mustafa van een vliegende auto op magnetische kracht. Ik laat je raden wat de reactie van de klas was. Correct: gelach! Maar laten we eerlijk zijn, ook wij als volwassenen doen dit.

Het gelach negerend zijn wij dieper ingegaan op zijn verhaal en zijn we uiteindelijk geëindigd met een businessplan om een productinnovatie traject op te zetten voor een wagen op windenergie! Dit is het verhaal van een kleine kwetsbare rebel. Want het vraagt veel van je om rebel te zijn. Durven tegen de stroom in te zwemmen, je eigen weg te bewandelen. Dit doe je niet alleen en zeker niet zomaar.

Zelf zou ik mezelf ondertussen beschrijven als een small extraverte rebelse ondernemer. Mijn voornemen is om in 2017 naar de XL extraverte rebelse ondernemer te gaan. Alle voorbereidingen en lessen werden geleerd de voorbije jaren. Met vallen en opstaan, met loslaten en nieuwe verbindingen, met publiceren en terugtrekken, met verliezen en winsten, van diep verdriet naar euforie. Voorbeelden van die kleine rebel die in mij zit, is enerzijds mijn familiegeschiedenis gaande van het vertrek met de Red star line naar het beloofde land tot enige rebellie in de tweede wereldoorlog. Ik vind dat fantastische verhalen. In mijn ondernemen nu kies ik daarom voor een concept als  de “Fuck Up Nights” omdat het de Vlaamse mind wat confronteert, kies ik voor online banking maar ook voor bitcoin omdat ik er rotsvast van overtuigd ben dat dit de nieuwe economie is. Tot slot ben ik apetrots een “wonderwijf” te zijn wat een chille versie van het vrouwzijn omvat met een grote dosis aan intuïtiviteit. Tot slot zet ik samen met Karine van Oosterbos heel de woonwetgeving en hypotheekregelgeving op zijn kop door 1 pand te kopen en in te richten als én een co-housing én een co-working (meer info hierover in men volgende blog)!

Mijn voornemen in 2017 is om de rebel nog meer te laten zien. Ik ben erg benieuwd hoe jij je eigen rebelzijn wilt laten zien. Wil je het delen? Verder verkennen? Nodig mij uit voor een koffie en we spreken af!

Cathy Camertijn

Droomversneller

13 januari 2017

0 responses on "Er zit een rebel in mij!"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
<77435577>