Stap 1: Durf te dromen!

 

Ik zit in een eenvoudig kamertje, geen internet, de wekker gaat. Het is 5:30! Vol energie ga ik naar het kleine bureautje, doe men pc open en schrijf geïnspireerd verder aan mijn toekomstig werk- en levensplan. In mijn ogen toen, was ik mijn businessplan van LEFNow aan het uitschrijven want een paar maand later zou ik springen, zoals we in de volksmond zeggen. Ik zou begin 2017 voor een tweede keer gaan om mijn ondernemersdroom in de realiteit te brengen. Les van de vorige poging: heb een plan en een duidelijk produkt en wees niet de overschot van wat al ingenomen is door anderen!

Daar was ik nu mee bezig, al enkele dagen. Ik zat op de fantastische plek, de abdij van Orval. 5 dagen in stilte, me myself en de abdij. HEERLIJK! Je zou denken dat het stil is en saai en je je zou vervelen maar niets is minder waar. De verhalen, de inzichten, de belevingen zijn zeer intens. Ideaal om dus echt vanuit jezelf te werken aan je eigen plan. Als het stilgenoeg is, hoor je de eigen antwoorden.

Dit laatste is alvast een antwoord op 2 van de  drie vragen die ik wil beantwoorden mbt het ontwerpen van je dromen: werken aan je toekomstplan vraagt tijd en focus. Ergens ga je die moeten creeëren en het jezelf geven want dezer dagen heeft niemand plots 5 lege dagen. Maar weet dat dit een enorme kado is die je aan jezelf geeft. Een kado waarvan je jarenlang de vruchten kan plukken.

Daar zit je dan, je hebt jezelf de tijd genomen aan je dromen te werken, ze in kaart te brengen en nu? De eerste minuten staar je naar een wit blad, dan komen er enkele woorden, enkele mogelijkheden, je begint de graven naar wat je vroeger als kind wilde worden, ervaringen die je eens wilt beleven, het huis waarin je zou willen wonen. Het duurt een tijd tegen dat je uit het rationele antwoord op al deze vragen komt. Je redeneert in deze eerste fase meer vanuit een mindset: dit is haalbaar, dit mag ik mezelf geven, hier doe ik niet te zot MAAR in deze fase is je pure “ik” nog niet aan het woord want hoe zou het zijn moest je nu een idee opschrijven die je 10 keer groter maakt, een idee waarvan je zelf niet weet hoe je dit ooit moet realiseren, een droom waarvan je niet kan verklaren waarom je dit wilt? Durf je dat dan? Heb je het LEF om dit neer te schrijven?

Ik heb dat gedaan. In het schrijven van mijn bedrijfsplan kwam ik plots op drie segmenten waar ik met LEFNow wilde bezig zijn namelijk het opzetten van een academy, invest en plots kwam daar een stuk “HOME” bij. 2,5 jaar geleden heb ik letterlijk in mijn plan geschreven: “Ik wil een co-housing project opstarten voor alleenstaande ouders met kinderen gekoppeld aan persoonlijke en financiële groei!?” Geen idee waarom, van waar dit kwam maar ergens kon ik het ook niet niet opschrijven. Wat ik wel wist was dit niet over mezelf ging, dacht ik.

Als ondernemer begon ik het home-stuk te verkennen en heb ik de zotste dingen gedaan: hostesse werk bij een bouwfirma, agentuurcontract onderhandelingen voor een nieuw bouwconcept, financiering zoeken voor innovatief internationaal bouwsysteem,… achteraf gezien allemaal rationele acties die kwamen vanuit een gevoel ik ben nu nog niet goed genoeg om iets in den bouw te doen, ik moet eerst ervaring hebben voor ik een co-housing project kan opzetten enzo Niets van deze projecten lukten uiteindelijk! Logisch, want daar draaide het niet om. Ondertussen was ik zelf single ondernemende mama geworden. Het bouw project had ik losgelaten omdat ik mij op de academy en invest wilde focussen. In deze fase al werken aan een nieuwe woonst was nog even niet aan de orde … totdat … ik op 21 november 2016 een sms kreeg van Karine Van Oostebos met de eenvoudige vraag: “Wat vind je van dit?” Wat ik voelde, was mijn droom in de realiteit, wat ik zag was iets wat ik niet had durven dromen!”

Hoe het verder loopt is voor een volgende blog waar ik het ga hebben over het nemen van je verantwoordelijkheid in het realiseren van je droom. Waar een wil is, is een weg. Waar verantwoordelijkheid ligt, ligt SUCCES.

Tot binnenkort

Droomversnellende groeten van een jarige Cathy

 

0 responses on "Stap 1: Durf te dromen!"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
<77435577>