Stap 6-8: Interactie

Beste droomrealisator,

Ben je je bewust dat je voor het realiseren van je droom anderen nodig hebt? Hetzij om je droom groter te maken, mee bekend te maken, jou een helpende hand te kunnen geven?  Maar je gaat ook andere soorten mensen tegenkomen. Zij die op je gaan reageren en mogelijk lelijke dingen gaan doen. Euhm! Wat bedoel je hier nu mee, Cathy?

In deze blog ga ik stilstaan bij stap 6 van de 8 van mijn DREAMING-model, de 8 stappen die je te nemen hebt om van je droom een realiteit te maken. In deze blog ga ik het hebben over de link met anderen vanuit je eigen proces om je droom in de wereld te zetten.

Wanneer je in interactie gaat met mensen over je droom, ga je twee soorten mensen tegenkomen, enerzijds Dreamsupporters en anderzijds Dreamstealers.

Ik overloop even de kenmerken van beiden:

 1. Dreamsupporters
  • zijn je ambassadeurs
  • denken oprecht mee om jou groter te laten maken
  • willen meewerken aan jouw verhaal
  • erkennen de meerwaarde en bijdrage van je droom in de maatschappij of naar de toekomst toe en stellen hun netwerk open
  • zetten hun unieke competenties in, waarbij dit mogelijk kan leiden tot krachtige samenwerkingen
 2. Dreamstealers
  • lachen je uit en gaan je proberen als stom te laten overkomen
  • gunnen je het potentiële succes van je droom niet
  • ondermijnen initiatieven
  • gaan met je idee aan de haal
  • gebruiken jouw droom i.f.v hun eigen droom

Ik nodig je uit, wanneer je beslist hebt om voor je dromen te gaan, om twee zaken te doen: zelf heel goed te weten waarvoor je staat en je los te koppelen van wat anderen van je denken. Je wil je dromen delen maar dit staat los van de goedkeuring ervan. Dit is een belangrijk onderscheid. Je kan niet in de gratie vallen van iedereen en voor iedereen goed doen. Je eigen weg gaan, betekent dat er mensen zullen zijn die hier een andere mening over hebben. Ben je zelf een ‘pleaser’ dan zal dit een uitdaging zijn. Of heb je op dit moment nog een sterk ‘ego’ dan zal je veel energie steken in het willen overtuigen van je dreamstealers. Laat dit los. Gaan voor je dromen is geen spel van winnen of verliezen. Ieder van ons wil meerwaarde en impact creëren voor een nieuwe wereld. Zet daar op in en laat los wat anderen van je vinden. De juiste mensen zullen jou wel vinden.

Mogelijk kan het gevolg van in interactie gaan, zijn dat je samenwerkingen gaat opzetten. Ik sta nog heel even stil bij een belangrijk onderscheid dat ik wil meegeven.

Je hebt namelijk krachtige samenwerkingen en zwakke samenwerkingen. Heel wat ondernemers zoeken samenwerking met anderen, maar vaak is dit te vroeg en zijn dit zwakke samenwerkingen, omdat we de ander inzetten om een eigen zwakte in te vullen en de eigen ondernemersidentiteit nog niet sterk genoeg gevormd is en we nog zoekende zijn. Samen zoeken is leuker dan alleen, toch?

Krachtige samenwerkingen daarentegen zijn twee onafhankelijk gegroeide ondernemers, die vanuit aanvullende complementariteit, een gedeelde toekomst of droom hebben, een significante meerwaarde in de wereld kunnen zetten. Het eerste is meer symbiose, het laatste is meer synergy. In mijn groei als ondernemer heb ik zelf dat verschil gaandeweg geleerd. Ik begrijp dat we willen samenwerken vanuit een gevoel om uit de eenzaamheid als ondernemer te komen, maar doe dit niet te snel en toets goed af wat de motivatie is van de ander om met jou samen te werken. Komt die nemen of geven? Kijk eens rondom jou en kijk eens naar samenwerkingen die je ziet. Je ziet de verschillen. Het grote voorbeeld voor mij is Robert en Kim Kiyosaki. Het is een droom om ooit met mijn levenspartner, vanuit een gebundelde eigenheid, een dergelijke meerwaarde te kunnen betekenen en een deel van de maatschappij in beweging te zetten. Ik heb zelf enkele maanden in deze realiteit mogen leven, maar het heeft niet mogen zijn. Zoals het gaat als ondernemer, leer je hier weer veel uit en geef ik deze lessen graag door.

Vanuit Lefnow leg ik mij toe op het tot stand brengen van krachtige samenwerkingen. Ik geef hierin individuele coaching en organiseer workshops met als thema: ” Vind je ideale businesspartner!”. De basisinzichten komen vanuit de numerologie. Een wetenschap waar ik nu al enkele jaren mee bezig ben. Belangrijk is om jezelf goed te kennen in relatie tot anderen en via de numerologie gaan we echt in de diepte door op wat jouw archetype is en deze van je huidige of toekomstige businesspartner. Mijn motto nu is:“Communiceer eer je begint!”

De volgende blog zal gaan over “Never give up!’, stap 7 van de 8!

Droomversnellende groeten,

Cathy

PS neem zeker een kijkje op mijn agenda voor de komende activiteiten.

0 responses on "Stap 6-8: Interactie"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
<77435577>