Surrender in Wintrade

In deze blog ga ik dieper in op het begrip “Surrender” of overgave. Surrender is 1 van de 3 skills die je nodig hebt om je INNERKRACHT te ontwikkelen. Immers INNERKRACHT maakt dat je kan transformeren naar een nieuwe versie van jezelf meestal na een persoonlijke of professionele crisis. Je durft te kijken naar je eigen licht en donker, je transformeert deze en sta open om naar een nieuwe versie van jezelf te gaan. Om dit te durven doen MOET je loslaten, loslaten van wie je dacht te zijn, loslaten van alles wat met je eigen ego te maken heeft, loslaten van alles en iedereen dat je klein houdt.

Ik vertel je hoe ik vorige week in Surrender-mode ben gegaan.

Van 14 tem 19 mei ben ik naar de Wintrade conferentie geweest in London dankzij de uitnodiging van Yulia Stark, internationale spreekster

l

en award winnende oprichtster van de FAB-Academy. Een high end conferentie waarbij ik op plekken ben geweest waar je anders niet geraakt en met mensen kan praten die je hier niet tegenkomt. Ik denk aan het House of Parlements waar we een ongelooflijk debat en een echte Engelse Theatime met Baroness Verma of Leicester hebben gehad. Genoten van het prachtige zicht op de Themes. Maar ook in de City Council met zicht op de London Brigde. Hier heb ik mijn Talk gegeven over de “wijsheid van stilte”. We hebben vertoefd in de prachtige gebouwen van Deloitte maar eveneens in deze van AVIVA waar ik kon leren van top ondernemende dames die hun onderneming kwamen pitchen op een Dragens Den Investors pitch. Ik heb geluisterd naar de eerste vrouwelijke dove diplomate Jane Cordel!  Om nog maar te zwijgen over de wandelingen die je onderweg maakt en al die prachtige gebouwen die je tegenkomt. Je waant je met momenten in New York en Parijs.

Waarom vertel ik je dit omdat het mij humble gemaakt heeft en sterk te gelijk. Ik heb mij overgegeven aan de grootsheid van de plek om mijn eigen grootsheid te gaan ontdekken. Ik ben op het podium gaan staan en heb mijn boodschap de wereld in gestuurd, ik heb het woord genomen uit nieuwsgierigheid om meer te weten over de sterke verhalen van deze 10 tallen top ondernemende vrouwen. Ik heb mijn crisismanagement ingezet op moment dat iedereen verkoos om een glas champagne te drinken op het gala diner en ik de ordening van alle awards op mij nam om de organisatoren uit de stress te halen. Ik heb er rondgelopen met mijn nieuwe hoed omdat ik dat ben en ik mij niet afvraag of dit de juiste dresscode is of niet. Laat jezelf zien zoals jij bent zodat anderen met jou kunnen kennismaken zoals je bent.  Ik heb hier zelf 42 jaar over gedaan om in dit stukje lef te gaan staan. Maar goed, it is never to late only when you never start!

Ik heb er diepe gesprekken gevoerd samen met de Belgische delegatie over hoe je als logisch denkende vrouw omgaat met je emoties en ook deze een plek geeft in de business, met een genie die een life changing product heeft uitgevonden dat binnenkort op de markt komt, met een chief uit het leger over haar mindfull research centrum enzo. Maar ik heb er ook geweend om de herkenbare verhalen van onderneemsters die werkelijk met hun hart ondernemen en zo blij zijn met de steun die ze plots krijgen na het zware gevecht die ze hebben moeten leveren maar ook de afrekeningen die ze te verwerken krijgen via o.a. cyber pesten, geen toegang tot financiële middelen e.d. Ook het stigma van falen leeft heel hard in de UK. Zachte onderneemsters hebben het moeilijker in deze nog steeds harde, survival of the fittest ondernemersomgeving maar zij komen er ook. Ze zijn veel sterker in het omgaan met hun angsten en durven controle los te laten. Ik heb een schitterend interview afgenomen van Tinneke Rensen, een ex wereldkampioene in freestyle Kayaking uit Nederland die in haar huidig werk ook de overstap gemaakt heeft om te gaan ondernemen vanuit flow en vertrouwen. Bekijk de video hier.

 

Durf je over te geven. Ik wil je hierbij 3 tips geven:

1. Doe elke dag een soort van gebed waarin je vraagt aan het universum om ingezet te worden voor het hoogste goed

2. Laat de leerlessen van anderen los. Ieder bewandeld zijn eigen pad (als vis zijnde is dit een hele lastige)

3. Vergeef jezelf 

 

Cathy Camertijn

Stiltefluisteraar

 

PS in de komende Stilte Cirkel van 4 juni gaan we het hebben over het thema “Vergeven”. Meer info hier.

PSS mijn volgende blog gaat over de tweede skill om in je innerkracht te komen en dat is de wijsheid van stilte. Meer nieuws later

 

Laat me weten wat je nodig hebt in de groei die je nu aan het doormaken bent.

 

0 responses on "Surrender in Wintrade"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
<77435577>