Wat hebben Oprah Winfrey en mezelf gemeen?

Van Obama tot Richard Branson, van Oprah tot mezelf. Wat we allemaal gemeen hebben is dat we onze ochtend heel gestructureerd en actief starten. Daarmee bedoel ik niet persé om 5 uur in de fitness, wat ook een realiteit is voor sommigen. Maar ik verwijs hier eerder naar een manier om heel bewust je ochtend te starten door je lichaam en geest fris en helder te maken zodat je datgene kan doen overdag wat je wilt doen, moet doen en datgene waarvan je nog niet weet dat je gaat moeten doen.ochtend

Zelf ben ik al jaren aan het experimenteren met ochtendrituelen. Dat ik overtuigd ben van de kracht ervan is duidelijk. Ik voel heel snel het verschil wanneer ik het doe en wanneer ik het niet doe. Vooral naar alertheid, reageren op situaties, omgaan met druk en omstandigheden, beslissingen nemen, omgaan met je angsten, …

In deze blog geef ik verschillende mogelijkheden waarmee ik aan de slag ben gegaan.

Het eerste wat ik gedaan heb is mijn wekker vroeger gezet. Namelijk van 7 uur naar 6 uur. Nadien mentale en/of fysieke momenten ingebouwd afhankelijk van mijn mogelijkheden bijv. heb ik mijn dochter ja of neen.

A. Lichaam

 1. de dag starten met 15 min yoga: eenvoudige zonnegroet en enkele basisoefeningen
 2. de dag starten met een intensieve crossfit, een ochtend wandeling of hometrainer moment (30 min-60 min)

B. Mentaal

 1. Nog voor ik opsta doe ik dit benoem ik;
  • 3 zaken waar ik dankbaar ben
  • 3 zaken waar ik mij op wil focussen vandaag of op korte termijn
  • 3 zaken wat ik te geven heb vandaag
 2. Vervolgens ga ik naar de badkamer en lees ik mijn nota met hierop de persoon die ik wil zijn en mijn persoonlijke doelen
 3. Elke douche eindig ik met een koude douche! Waking UP is dan echt wel gebeurd
 4. Bij het ontbijt lees ik 10 pagina’s uit een personal development boek
 5. VOILA klaar om te vertrekken

Neen, ik lees geen nieuws, geen mails voor ik effectief aan de werkdag begin. Vooral het nieuws zijn hersenbevuilers die je focus vertroebelen. Immers er staat niets motiverend en positiefs in, angst is wat ze willen creëren.  Ik herinner me nog toen ik zwanger was ik er niet tegen kon om s’morgens het nieuws te lezen. Ik kwam 200% in mijn rechtvaardigheidsgevoel terecht en reageerde vooral op politiek gebeurtenissen. Helemaal opgedraaid reed ik naar het werk! Dit wilde ik niet meer.

Ik heb ervoor gekozen om dezer dagen eerder aan mijn eigen interne sterkte te werken zodat ik er beter voor anderen kan zijn. De impulsen van het nieuws zijn echter vertroebelaars en afleiders. Ik weet wat ik moet weten maar meer niet.

Mogelijks lijkt je dit veel en ingewikkeld. Maar dat is het niet. Heb je het gevoel dat je die tijd niet hebt? De vraag is waar kan je die tijd creëren? Iedereen kan iets vinden. Ik daag je uit dit 21 dagen te proberen en voel wat het met je doet? Ik geloof niet in overtuigen, zelf zien, doen en beslissen dit te doen, is het enigste wat telt.

REMINDER nodig? Als afsluiter heb ik nog een leuke gadget voor je om je focus te houden op je dromen en je doel. Kijk hier. Met dank aan LCCreations voor het ontwerp!

Ik wens je veel succes met je nieuwe ochtendgewoonte!!

 

Cathy Camertijn

Jouw Droomversneller

 

2 augustus 2016

0 responses on "Wat hebben Oprah Winfrey en mezelf gemeen?"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
<77435577>