Zelfs wanneer je hart weent

“When the heart speaks, the ego is quiet.”

In deze blog deel ik een tekst die ik geschreven heb vanuit mijn hart. Geschreven op een schrijfworkshop bij Baptiste de Pape, van The Power of the heart. Het schrijven van deze tekst ging heel vlot, het voorlezen ervan was heel beangstigend en ging gepaard met serieuze hartkloppingen, onregelmatige ademhaling en geknelde keel. Ik denk dat het de eerste keer was dat ik de zinnen van mijn hart luidop uitsprak. Toch heb ik de moed gehad het te delen in de groep. Het is een verhaal waarin emoties verteld worden over wat mijn privésituatie van de voorbije maanden met mij heeft gedaan. Een situatie van volledige reset, macht, manipulatie en je je ondernemerschap willen ontnemen. De hardheid van de context toont mij de grootsheid van de les en het groeipotentieel in mezelf aan. “Leef je ondernemend leven NU Cathy, or you are done!” Don’t give them what they want, but give you what you want!’

Ik beschrijf zowel enkele groeipijnen als de krachten die ik gevoeld heb. De healing van het schrijven en de kwetsbaarheid om dit zo te delen is gigantisch en volledig buiten mijn comfortzone. Maar wel datgene wat ik wil doen en nodig heb. Ik ben uit het begrijpen van de situatie gestapt (een jarenlang talent) en naar mijn hart (een gekwetst talent) gegaan.

Wat ik je toewens, is dat het jou mag inspireren om zelf je verhaal te schrijven of om naar een diepere laag in jezelf te gaan.

Iedereen begon met dezelfde zin. Dit is wat er bij mij uitkwam:

Ik was voor haar teruggekomen,

Ik was voor haar teruggekomen naar de winkel. Ze wilde het zo graag, haar ogen fonkelden en zongen.”Dat is wat ik wil!”  Ik zag ze helemaal opgaan in de eenhoorn en de prinses. Het was zij, zijzelf die daar zat. Op het paard met het lange blinkende kleed. Ja, dat blinkende kleed heeft het gedaan. Dat maakte haar vrouw, dat maakte haar sterk, dat maakte van haar een echte prinses. Een prinses met een puur hart, een hart zonder zuur en vol vuur. Jij bent mijn lieve prinses mijn lieve schat, mijn lieve kleine meid. Ik wil je alles geven, voor jou wil ik leven, voor jou wil ik een voorbeeld zijn. Alleen doet mijn hart nu heel veel pijn, omdat ik zelf niet helemaal heel kan zijn. Een stuk van mij heeft verdriet, maar ik wil niet dat je dit ziet, een deel van mij is beschaamd, machteloos en voelt zich klein, nog kleiner dan jijzelf. Wat jij niet weet lieve schat, is dat mama in een hele sterke groeiperiode zit. Dit is ook niet jouw verhaal, maar wel het mijne. Hiervoor ben je nog iets te klein. Mijn verhaal om te dragen in stilte, door te geven aan mijn ziel en te delen op papier. Woorden die ik mogelijks ooit deel, het zijn er heel veel. Vele verhalen en avonturen die mama het voorbije jaar heeft meegemaakt. Harde lessen, die ik leer en verteer, moedig draag, verdraag, om dan door te gaan en te blijven staan voor jou, mijn kleine prinses. Want ik wil je alles kunnen geven vanuit mijn hart en mijn liefde. Je bent zo bijzonder en zo een voorbeeld van intense liefde, zuiverheid en goedheid, grappigheid en zelfzekerheid. Het is een eer je te mogen opvoeden en voeden. Voeden met mijn inzichten van dit leven. Een leven vol avonturen en groei naar het vinden van de invulling van de verschillende rollen als alleenstaande,  ondernemende, mama. Als iemand die alles geeft, zichzelf vergeet en ondertussen vergeeft.

Daar stond ik dan aan de kassa. De angst en schaamte schoten me in de keel. Gelukkig had ik mijn sjaal aan en kwamen de rode vlekken er niet doorheen. “8,99 euro alstublieft” : zei de kassierster. Vol spanning stak ik de kaart in de bankcontact, tikte mijn 4-delige pincode in en drukte op OK. Mijn grootste vraag was: “ en gaat het OK zijn?”

Het heeft allemaal lang genoeg geduurd! Dit was de laatste keer, de verdomde laatste keer, dat ik de stress meemaak om al dan niet het bericht te lezen “saldo ontoereikend”!

Even later stond ik met mijn cadeau van de Sint in mijn hand. Het is me gelukt! Ik kan je geven wat je zo graag wilt: het witte eenhoorn paard en de blinkende prinses. Jij bent dit waard, ik ben dit waard. Samen zijn we goud waard. De feniks in mezelf is geboren!”

 

#NTMM (neen tegen macht en manipulatie)

#FYF (find your feniks)

DroomVERTROUWENDE groeten vanuit het hart

Cathy Camertijn

[facebook_share url=”http://developers.facebook.com/docs/plugins/” width=”” layout=”button”]

0 responses on "Zelfs wanneer je hart weent"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
<77435577>