Een doorbraak in stilte

Beste,

In mijn vorige blog sprak ik over de wijsheid van stilte. Waarom in stilte gaan zo krachtig is. Wel ik ben nu net terug van 3 dagen stilte en ja hoor, zoveel wijsheid doorgekregen en zo krachtig. Ik heb het leermodel van de toekomst doorgekregen. Iets waar ik al een tijdjes signalen van binnenkreeg maar ik nog enkele puzzelstukken van miste. Hierover gaat mijn volgende blog. Maar eveneens heel krachtig was dat ik op een nieuw taboe gebotst ben. Uiteraard een taboe dat ook in mezelf zat en er dus eerst uit moest. Het is blijkbaar mijn rol om zelf alles te doorleven om mijn schrijven te onderbouwen alsook anderen hiermee te kunnen ondersteunen. Enfin, nu terug naar hier.

 

Als je mij al een tijdje volgt dat weet je dat ik de voorbije jaren veel bezig ben geweest om het taboe rondom falen te doorbreken binnen ondernemen. De vele Fuck up nights en vertelde stories getuigen daarvan. Maar al een tijdje voel ik dat dit verhaal voor mij ten einde loopt. Enerzijds omdat het thema falen, iets te dicht in mijn persoonlijke levenssfeer is gekomen maar anderszijds omdat ik nu zie dat dit maar 1 kant van de medaille is.

Wat is de reden dat iemand, jij, ik bijvoorbeeld niet doorbreekt?

Je het gevoel hebt te blijven hangen?

Jouw projecten steeds stoppen vlak voor het succes bereikt wordt?

Je veel ‘net-niet verhalen” hebt?

De frustratie dat er veel meer in je zit dan eruit komt?

 

Wel nu beste lezers. Omdat ik zelf middenin een transformatieproces en lees dus opkuisproces zit, ben ik dit weekend mijn eigen blokkade tegengekomen. De onderliggende frustratie die ik voel, kan je vergelijken met het beluisteren van muziek. Je hebt zo een geweldig nummer bijv. van Avicii (#respect en RIP). Vlak voor het volledig losbarsten van het nummer, wordt de muziek afgezet! F*ck! Gaat er door je heen. Je lijf staat nog in adrenaline maar het feest is gedaan. De ontgoocheling is groot want het beste werd je ontnomen. Je moet dit echt eens doen en je zal merken wat er met je gebeurt. Die frustratie ken ik heel goed. Ik ben al zoveel keer moeten rechtstaan, een nieuw blad moeten nemen, weer een nieuwe toekomst creëren, alles investeren en net de moment dat het rendement komt, stopt het verhaal. Sinds dit weekend ben ik er klaar mee! Diepe inzichten zijn gekomen. Er zitten meestal wel een paar trauma’s bij die je net op dit punt gepakt hebben maar in essentie gaat het vaak over conflicteren waarden en overtuigingen. Zo gaat het bij mij bijvoorbeeld heel eenvoudig over in mijn VRIJHEID blijven staan versus SUCCESVOL zijn? Wel door deze dualiteit te vervangen door: “Hoe kan ik in vrijheid mijn succes beleven?”, komt er alvast meer openheid. Waarbij dat ik aan de slag ben gegaan om mijn eigen invulling te geven aan:

-vrijheid: vrijheid in, van, waarover?

-mijn succes: wat is mijn invulling van succes? succesvol zijn als ondernemer? wat zijn mijn criteria die ik hanteer? Welke verantwoordelijkheid wil ik dragen en welke niet?

-beleven: hoe leef ik en wil ik leven en deel ik ook wat ik beleef en wat niet?

Benieuwd wat jou antwoorden zijn op deze vragen?

Ik deel je mijn video die ik in Orval gemaakt heb. Het is mijn doorbraakvideo waarin ik mijn waarheid vertel en onder ogen zie. De video is niet voor gevoelige kijkers zonder zakdoek. Het is in het Engels omdat ik het gedaan heb voor een internationale groep waar ik in zit.

My video of truth

 

“Onze diepste angst is niet dat we onbekwaam zijn;

Onze diepste angst is dat we bovenmate machtig zijn.

Ons licht, niet ons duister beangstigt ons het meest.

We vragen ons af: wie ben ik dat ik briljant, prachtig, fantastisch zou zijn.

Waarom zou je eigenlijk niet?

Je bent een kind van God.

Jezelf klein maken dient de wereld niet.

Er is niets verlichtends aan je kleiner voor te doen,

Zodat anderen zich niet onveilig bij je zouden voelen.”

(ook wel bekend van de inaugurale rede van Nelson Mandela)

 

Cathy Camertijn

Stiltefluisteraar

 

˜

0 responses on "Een doorbraak in stilte"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
<77435577>