Het creëren van je eigen jaar start met Nieuwjaar

En wat ga jij doen met Oudjaar?

Een vraag die je de laatste maanden van 2017 vaak gesteld wordt. En waarop het antwoord niet altijd zo gemakkelijk is, zeker niet als je alleen bent en je dochter bij de ex is. Misschien ben jij eerder iemand die al jarenlang hierin een traditie heeft. Maar de uitnodiging is om toch eens te gaan kijken of dit niet eerder een gewoonte is dan echt datgene wat je wilt ervaren of dat je graag zou hebben dat het je brengt? Of misschien ben je net als ik iemand die op zoek moest gaan naar een nieuwe invulling omdat de privé-situatie veranderd is de voorbije maanden en ik hierin geen vaste traditie heb. Tijd voor een boeiende en authentieke vindtocht in mezelf.

De situatie gaf me de kans om mijn eigen ideale Oudjaar en start van het jaar te gaan creëren. In het begin zwalpen er verschillende visies

‹

door je hoofd gaande van:” Och zoveel belang hecht ik er niet aan en ik zie wel wat er komt?”  Maar hier schuilt een groot gevaar in dat je je ‘geluk’ eigenlijk uitbesteed aan de omgeving of aan anderen. Laat dit nu net een les zijn van 2017. Dus deze gingen we zeker niet doen.

Maar langs de andere kant is dit eigenlijk een subtiele afleidingstruck van je reptielenbrein om jezelf niet de vraag te moeten stellen:” Wat wil jij nu echt en de verantwoordelijkheid te nemen je eigen geluk op de eerste plaats te zetten maar hiervoor misschien in iets te moeten springen waar je de uitkomst niet van kan inschatten?” Tijdens de bevraging bij mezelf kwam ik al op drie punten uit. Ten eerste mocht het voor mij alcoholvrij zijn en ik wilde geen grootse drukte en geforceerd gedoe. Mij hierop baserend, had ik interesse getoond om naar een alcoholvrij Oudjaar te gaan. Zo kwam ik op het concept van Michael Niclaus in Gent. Veel nieuwe mensen met gelijke overtuigingen en ondernemers. Lijkt me interessant om 2018 te starten? Maar door verschillende toevalligheden die elkaar opvolgden de laatste weken doordat ik mijn hart had laten spreken en gevolgd heb, kwam ik gisteren op een avond terecht die een perfecte invulling gaf aan de ervaringen die ik allemaal wilde beleven, namelijk dansen (op mezelf en in verbinding), bewust de kracht van de supermoon kunnen beleven bij de overgang en gezond eten. Ook de planning ervan was perfect, namelijk de focus lag op het dansen en de overgang. Eerst met enkele mensen de potluck samen maken en naar de zaal vertrekken waar ook anderen kwamen. Allemaal met hun unieke gerechten. Daar heb ik een heerlijke, transcenderende en meditatieve dansbeleving gehad van 20:00 tem 23:30! Helemaal in verbinding met het lichaam, de vrijheid in beweging, verbonden met universum, dit alles met de ogen dicht. 3 uur lang heb ik beleefd, alleen, in passerende duodansen, in beweging, in rust. HEERLIJK om vervolgens de overgang zelf in stilte en verbinding te beleven. Hoe geweldig was het niet om je ziel intenties voor 2018 de wereld in te sturen terwijl je op de achtergrond overal vuurwerk hoort afsteken. WAUW! Mijn toon voor 2018 was gezet! Maar het stopt niet, vandaag, op nieuwjaar zelf, laat ik meer mijn extravert kantje aan het woord en ga ik voor een overschotten Balle Masquée! En ja, nu ga ik wel een glaasje cava drinken, want, ja hoor, het blijft fijn om samen het glas te heffen op een nieuw jaar!

Maak er jouw jaar van, maak contact met je hart en volg het.

Laat me weten wat jouw intentie van je hart is voor 2018?

PS ik geef ook nog een Nieuwjaarsgeschenk weg! Als je mij je geboortejaar doorgeeft, krijg je van mij nog een tip om van 2018 je droomjaar te maken!

Droomversnellende groeten,

Cathy

 

21 januari 2018

0 responses on "Het creëren van je eigen jaar start met Nieuwjaar"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
<77435577>