Leer uit 2016 en doe het anders in 2017!

Mogelijks is het volgende voor jou herkenbaar:

  1. Je hebt een droom maar durf er niet 100% voor te gaan, uit schrik dat het misschien niet zou lukken?
  2. Je wil een bepaalde verandering maar stel dat je alsnog de verkeerde keuze gemaakt hebt?
  3. Je weet dat je meer aan public speaking zou moeten doen maar de angst om te falen heeft de bovenhand?
  4.  Je wilt succes en verwacht dat dit zonder fouten maken zal gebeuren?
  5.  Je hebt schrik om te falen omdat je bang bent van de reactie van je omgeving?
  6.  Je hebt een faling achter de rug en je vertrouwen om opnieuw te ondernemen is niet groot genoeg meer?

Hoe zou het zijn moest je je leven kunnen leiden waarin je falen kan omarmen, hier niet beoordelend mee om zou kunnen gaan, de lessen hieruit kan leren en je niets meer aantrekt van wat anderen zeggen? Welke keuzes zou je maken, hoeveel sneller zou je kunnen werken, hoeveel ontspannender en gelukkiger zou je je voelen, hoeveel sneller zou je je succes kunnen behalen? Het gaat er niet om hoeveel keer we falen, wel hoeveel keer we terug rechtstaan?!

Wat ik geleerd heb uit de Fuck Up Nights die we nu al meer dan een half jaar organiseren is dat falen iets is wat we dagelijks meemaken, falen is de weg hoe we leren, falen leidt meestal niet tot een faillissement. De faallessen kunnen we onderverdelen in volgende rubrieken:screenshot-2016-12-04-at-16-25-51

Mogelijks kom jij dagdagelijks ook je uitdagingen tegen? Hoelang moet je recupereren van een faalmoment bijv. een afgewezen offerte, een niet gelukte samenwerking met een vennoot, het loslaten van je favoriete product, … Enig idee hoeveel dit jou kost? Wat als je je recuperatie zou kunnen halveren? Hoeveel zou dit je opbrengen? Wat zou je allemaal aan productieve acties kunnen doen moest je beter met falen omkunnen?

Vanuit LEFNow ondersteun ik jou in het versneld realiseren van je dromen, je leven als ondernemer. Komen naar een Fuck Up Night om te leren van anderen is zeker aan te raden. LEFNow gaat nog een stapje verder. Ik wil jouw verhaal en vraagstuk ook een plek geven daarom starten wij op 21 dec met een #durftefalensessie waarbij we in kleine groep ruimte geven aan jouw faalverhaal en samen zoeken we naar strategieën om hiermee om te gaan en te corrigeren.

Heb jij zo’n knoop waar je niet uitgeraakt? Een verhaal om te delen? Nood aan een klankbord? Kom dan niet alleen naar de “Fuck UP Nights” maar neem ook deel aan de “#durftefalen-sessie“. Zodanig dat je de lessen leert van 2016 en het anders kan doen in 2017.

Ik weet dat je het LEF in je hebt om te groeien en te leren.

Cathy Camertijn

Droomversneller

 

0 responses on "Leer uit 2016 en doe het anders in 2017!"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
<77435577>