Stap 3-8: Educate en Enjoy

Beste dromer,

Ondertussen zijn we toegekomen aan de 3e stap van de 8 stappen om van je wens, een droom in realiteit te maken. De eerste twee stappen waren enerzijds dat je effectief een droom moest hebben, een toekomstbeeld om naartoe handelen en ten tweede dat je hier verantwoordelijkheid moet voor nemen dwz keuzes maken, commitments nemen ed.

In deze 3e stap ga je na of liever kom je tot het besef dat ondanks dat je weet waar je naartoe wilt, dat je nog heel veel te leren hebt. Plots opent er zich als het ware een compleet nieuw leerveld. Levenlang leren is absoluut geen opdracht maar iets waar je op deze moment zo nieuwsgierig naar bent, zo gedreven door bent dat je je volledig wil verdiepen in het centrale thema van je droom. Dat kan zijn: wat moet ik allemaal weten om de wereld rond te reizen maar evengoed hoe zet ik mij neer als ondernemer en deel ik mijn expertise? De leergierigheid-goesting is als een zwart gat. Eens je eraan begonnen bent kom je in een enorme drive en flow, mogelijks hyperflow. Het is geweldig! Een tikkeltje verslavend als je daar gevoelig aan bent! Je bent dus gewaarschuwd.

Een tip die ik je hier kan geven is: volg je leernieuwsgierigheid en niet je hoofd, wat je zou moeten weten. Met dien verderstande dat er echt wel zaken zijn die je zal moeten leren omdat ze belangrijk zijn zoals administratieve flow bij ondernemen, de vaarcontroles bij het zeilen enzo.

Deze leerreis is zo fantastisch. Een gevoel van groei, overvloed zal je overspoelen. Enjoy the ride. Weet dat je nu een weg bent op gegaan die een tijd kan duren. Focus je op tussenresultaten, vier kleine successen, sta even stil bij zaken die niet gelukt zijn. Geniet nu van de weg die je bent ingeslagen en na verloop van tijd zal plots het einddoel sneller verschijnen dan verwacht. Een verkeerde redenening die ik vaak zie terugkomen is dat we meer bezig zijn met hoe de weg ernaartoe er moet uitzien dan een duidelijk doel te plannen en de weg zelf zich te laten ontvouwen in alle openheid. Immers “You don’t know, what you don’t know!” Laat de realiteit je verrassen in wat er op je pad mag komen.

Ik wens je veel leerplezier en nogmaals enjoy the ride, because it is yours!!

PS. Wil je eens een vrijblijvend gesprek om je plannen te delen? Dat kan absoluut. Ik nodig je graag uit voor een koffie in het Ondernemersnest. Stuur een mailtje naar info@lefnow.com

Cathy Camertijn

Droomversneller

0 responses on "Stap 3-8: Educate en Enjoy"

Leave a Message

Copyright LEFNOW GCV Scheldeoever 23/2, 2620 Hemiksem - BTW BE0589.931.135 -  rek nummer BE31751-2074166-55
<77435577>